Άγιοι Τόποι Σινά 13 ημέρες

THEOCHARIDOU        TRAVEL

26ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 26Α,6ος ορφ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 54627 ΤΗΛ.2310229037,283661,

Emal:dimitra@theocharidoutravel.gr tasos@theocharidoutravel.gr

  ΠΑΣΧΑ  2019  AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ-ΣΙΝΑ

  13 Μέρες 19  Απριλίου – 1 Mαίου  2019

Είναι διαπιστωμένο  ότι σκοπός και όνειρο ζωής για τον  κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό είναι  ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους..

Εμείς με την βοήθεια και την ευλογία του Θεού παραμερίζοντας ο καθένας μας όλα τα προβλήματα, θα πραγματοποιήσουμε  αυτό το όνειρο .Θα ξεκινήσουμε την προσκυνηματική μας θεωρεία και με δέος και σεβασμό ,θα βαδίσουμε στα μέρη όπου γεννήθηκε , έζησε ,δίδαξε, θαυματούργησε ,έπαθε ,σταυρώθηκε , ενταφιάστηκε  και ΑΝΑΣΤΉΘΗΚΕ ο ΚΥΡΙΟΣ..

Το γραφείο THEOCHARIDOU  Travel ,  με έμπειρους αρχηγούς ξεναγούς  και την

πολυετή δραστηριότητα στα προσκυνήματα  θα σας βοηθήσει να βιώσετε

όλα τα γεγονότα της Αγίας Γραφής , της Παλιάς και της Καινής Διαθήκης ..

Θα νοιώσουμε υπερήφανοι επίσης, γιατί ακοίμητοι  Έλληνες  Αγιοταφίτες Φρουροί , φρουρούν  τον Πανάγιο Τάφο, βεβαιώνοντας τα απαράγραπτα

δικαιώματα της Ελλάδας στο πιο Ιερό σημείο της Γής..

Η Ελληνική σημαία που κυματίζει περήφανα σε όλα τα μοναστήρια ,μας  θυμίζει

την μεγαλοσύνη της  Ελληνοορθοδοξίας …επιβεβαιώνοντας  ότι  …..

Οι    Άγιοι Τόποι  αποτελούν το θησαυρό της πίστεως μας …

              

      1ηΜΕΡΑ.(19/4).ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, στις 12.30 μ.μ. Ελεγχος διαβατηρίων εισιτηρίων και  πτήση με Aegean Airlines A3 7117  14.50 μ.μ  για Αθήνα. Στη συνέχεια Πτήση με Aegean  A3 924 από Αθήνα στις 16.30 μ.μ   για Τελ Αβίβ. Άφιξη. Στάση στην πόλη Λήδα, προσκύνημα στο ναό και στον τάφο του Αγίου Γεωργίου .   Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση , δείπνο και  διανυκτέρευση..      

2η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΖΑΡΟΥ(20/4) :Πρωινό και  μεταφορά στη Βηθανία ,λειτουργία  στο  μοναστήρι  Μάρθας και Μαρίας. Λιτανεία μέχρι τον τάφο του Λαζάρου. Δείπνο, διανυκτέρευση.   

3η    ΜΕΡΑ (21/4) ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΙΩΝ .Πρωινό. Συμμετοχή στη Θεία λειρουργία στο ναό της Αναστάσεως .Στη συνέχεια προσκύνημα-ξενάγηση  στο Ναός της Αναστάσεως . Προσκύνημα στον  Πανάγιο  Τάφος, στον Γολγοθάς, στην Αποκαθήλωση, στο  σημείο εύρεσης  του Τιμίου Σταυρού και στα λοιπά  Προσκυνήματα  εντός του ναού. Χρόνος ελεύθερος .δείπνο ,διανυκτέρευση.

4Η     ΜΕΡΑ.Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ (22/4).ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ: Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλιλαία. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Καπερναούμ, Τιβεριάδα, Ιορδάνης Ποταμός (αγιασμός-συμβολικό βάπτισμα).Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η  ΜΕΡΑ.Μ.ΤΡΙΤΗ.(23/4).ΙΕΡΙΧΩ: Προσκύνημα στα μοναστήρια: Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά, Προφήτη Ελισαίου, Σαραντάριου Όρους, Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, Πατριαρχικός Αγιασμός στο πραγματικό σημείο βάπτισης του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Eπιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα .Στο  Όρος των Ελαιών , στην  Ι Μονή  Ανάληψης Του Κυρίου, μικρή Γαλιλαία . Ιερές Ακολουθίες Ναού Αναστάσεως. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η  ΜΕΡΑ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ (24/4)ΒΗΘΛΕΛΕΜ: Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΒΗΘΛΕΕΜ: (Απαραίτητα τα διαβατήρια) Προσκύνημα στις  Ιερές Μονές:  Τιμίου Σταυρού, Συμεών Θεοδόχου,Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, Προφήτη Ηλία, Αββά Θεοδοσίου, Αγίου Σάββα και στο χωριό των ποιμένων,  Βηθλεέμ: Βασιλική, Σπήλαιο Γέννησης, Σπήλαιο οστών των νηπίων. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα , επίσκεψη  στη  Γεθσημανή: Προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας, τον Κήπο της Προδοσίας, το Ναό των Εθνών  και τόπο μαρτυρίου Αγίου Στεφάνου. Δείπνο ,  διανυκτέρευση.

7Η   ΜΕΡΑ.(25/4)Μ.ΠΕΜΠΤΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: . Παρακολούθηση της Θεία Λειτουργίας και   συμμετοχή στην Τελετή του Νιπτήρα από τον Πατριάρχη.

Στη συνέχεια  Θα βαδίσουμε στην Οδό Μαρτυρίου, προσκύνημα στη φυλακή του Χριστού στο Πραιτώριο , στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου,  στο σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, Τείχος Δακρύων και   Τέμενος του Ομάρ (από έξω). Θα επισκεφθούμε επίσης το   Λόφος Σιών:  Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τάφος Δαυίδ, σπίτι που κοιμήθηκε η Παναγία. Επίσης θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στα μικρά μοναστήρια στην παλιά πόλη.   Δείπνο , διανυκτέρευση.

8Η  ΜΕΡΑ.Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(26/4).ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Λειτουργία των Βασιλικών στο Πραιτώριο, λιτάνευση  Τιμίου Σταυρού μέχρι το  Γολγοθά. Ακολουθία της Αποκαθήλωσης. Χρόνος ελεύθερος.To απόγευμα περιφορά Επιταφίου στο συγκρότημα Ναού της Αναστάσεως.  Δείπνο,  διανυκτέρευση.

9Η    ΜΕΡΑ.Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ (27/4).ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Το αποκορύφωμα του προσκυνήματος. Στις 12:00΄  συμμετοχή στην Τελετή του Αγίου Φωτός. Γεύμα ,ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στον ναό για την   Ανάσταση,  διανυκτέρευση.

10Η     ΜΕΡΑ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ (28/4).ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ  Πρωινό.Aναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας. Επίσκεψη και  προσκύνημα στο ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδας  και στο σκύνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Στη συνέχεια αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα επισκεφθούμε το χωριό Μπουρκίν εκεί όπου ο Κύριος έκανε το θαύμα της θεραπείας των 10 λεπρών .Συμμετοχή στη δεύτερη Ανάσταση. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα .Προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Ονουφρίου .  Δείπνο, διανυκτέρευση.  

11Η   ΜΕΡΑ.ΔΕΥΤΕΡΑ   ΠΑΣΧΑ (29/4).ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση. Στάση στη νεκρά Θάλασσα,  διέλευση συνόρων Ισραήλ- Αιγύπτου . Άφιξη στο μοναστήρι παρακολούθηση του  Εσπερινού .Δείπνο, διανυκτέρευση.

 [ Τη νύκτα  προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή].

12Η  ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (30/4).ΣΙΝΑ: Παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας. Προσκύνημα στα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης, και θα παραλάβουμε το  συμβολικό δακτυλίδι. Ξενάγηση στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Βάτου , το μουσείο, το πηγάδι του Ιοθώρ και το κοιμητήριο του μοναστηριού .Επιστροφή στα  Ιεροσόλυμα, δείπνο , διαν/ση.

13Η  ΜΕΡΑ .ΤΕΤΑΡΤΗ (01/5). Πρωινό  χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη για να ψωνίσετε αναμνηστικά και ευλογίες από την Αγία γή .Μεταφορά στο αεροδρόμιο ben gurion. Ελεχγος διαβατηρίων και εισιτηρίων .

Πτήση με AEGEAN AIRLINES  A3 925  19.20 μ.μ για Αθήνα και  πτήση Α3 7136 23.15 μ.μ   για Θεσσαλονίη ..         Αφιξη στη Θεσσαλονίκη  00.15 π.μ .

                          ΤΕΛΟΣ      ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

ΔΙΑΜΟΝΗ ΞΕΝ 4 ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ :1265 €

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝ.4  ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΚΑΙ  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: 1465 €

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ : 1050 €

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια  Θεσσαλονίκη-Αθήνα  –Τέλ Αβίβ–Θεσσαλονίκη. Φόροι αεροδρομίων και συνόρων. Βίζες Ισραήλ και Σινά .Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία, στη Βηθλεέμ και στα Ιεροσόλυμα με  πρωινό και ένα γεύμα.

Διαμονή  στα δωμάτια στην παλιά πόλη (3-5 άτομα) με κοινόχρηστη τουαλέτα και κουζίνα , χωρίς φαγητό, μόνο το Πασχαλινό γεύμα. Η διήμερη εκδρομή στο Σινά. Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο  πρόγραμμα, με πολυτελή λεωφορεία. Έμπειρο αρχηγό –συνοδό του γραφείου. Το ταξί για το όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα .   Ασφάλεια αστικής ευθύνης και  έξτρα ταξιδιωτική ασφάλεια,INTERAMERICAN. Φ.Π.Α. Τσάντα –καπέλο, ενημερωτικό φάκελο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:Η κρουαζιέρα στην Τιβεριάδα 10 €. Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος 13 € .Το γεύμα ψάρι  στην λίμνη Τιβεριάδος 19 €.

Τα φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι 15 €. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Ποτά , τηλέφωνα ,ταξί .             

                          ΑΞΙΟ    ΤΟ   ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ    ΣΑΣ

Το γραφείο μας   δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε κανέναν προσκυνητή    την είσοδο   στου Ναού της Αναστάσεως για  την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

  ΠΡΟΣΟΧΗ:  0ι προσκυνητές  πρέπει να έχουν νέο διαβατήριο, που να ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης .

Δικαιούστε 1 αποσκευή  20 κιλά και 1 χειροαποσκευή  8 κιλά  το άτομο.

  Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται-παραδίνονται στις  12:00΄μ.μ.

Ο υπεύθυνος του γραφείου έχει δικαίωμα αλλαγής της εκτέλεσης του προγράμματος αν σοβαροί λόγοι το επιτρέπουν, αλλά πάντοτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η  τιμή έχει ορισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές 10/1/2019

Πέραν της ημερομηνίας αυτής οποιαδήποτε αύξηση, ναύλων, φόρων, καυσίμων, κλπ, επιβαρύνει τους εκδρομείς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 400 € ΜΕΧΡΙ

20 Μαρτίου  2019 και φωτοτυπία του διαβατηρίου

   ΕΞΟΦΛΗΣΗ   ΜΕΧΡΙ 10 Απριλίου 2019. 

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

PEIRAIOS BANK : GR10 0172 2150 0052 1509 1285 155

ALPHA  BANK:       GR62 0140 7000 7000 0200 2027 052

NATIONAL BANK :GR37 0110 2140 0000 2140 0413 783

Print Friendly, PDF & Email